meer handige tools

Wat is het ip-adres van mijn router?

Het IP-adres van uw router is het adres waarmee u toegang krijgt tot de webinterface van de router. Het is vaak een lokaal IP-adres, zoals 192.168.1.1 of 10.0.0.1. U kunt het IP-adres van uw router vinden door op de "Win" + "R" knop te drukken en dan "cmd" in te typen, vervolgens "ipconfig" in te typen in het command prompt en op enter drukken. U zult dan een lijst zien van informatie over uw netwerk, waaronder het IP-adres van uw router. U kunt ook het handleiding van uw router raadplegen om te zien hoe u het IP-adres kunt vinden.

Als u de webinterface van de router wilt openen, kunt u het IP-adres invoeren in de adresbalk van uw browser, gevolgd door een dubbele punt en het poortnummer van de webinterface (meestal is dat 80 of 8080). U wordt dan gevraagd om in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Hier kunt u instellingen voor uw netwerk wijzigen, zoals het instellen van een wachtwoord, het beveiligen van uw draadloos netwerk en het reserveren van IP-adressen voor specifieke apparaten.